18 septembrie 2021, Târgu Mureș


Universitatea Dimitrie Cantemir Târgu Mureș, Facultatea de Medicină și HTP Medical vă invită la evenimentul “Digital Technologies in Dentistry Today”. Prezentarea inovațiilor cu aplicații concrete în domeniul stomatologiei și sesiuni de hands-on alături de practicieni cu experiență. “Digital Technologies in Dentistry Today” este o oportunitate de a te informa despre ultimele noutăți din domeniul laserelor dentare, microscopului și al stomatologiei digitale - scanarea intraorală.


Abstract “Digital Technologies in Dentistry Today” 


•Laserul în stomatologie: Terapia cu laser se regăsește din ce în ce mai des în practica dentară de zi cu zi. Tehnologia laser este într-o continuă dezvoltare, fiind foarte fiabilă în combinație cu metode tradiționale, oferind beneficii vizibile pentru numeroase tratamente. Această prezentare are ca scop asigurarea unei baze de informații teoretice din domeniul laserelor, ilustrând principiile de funcționare cu exemple curente de cazuri clinice, atât pentru laserele Diodă cât și cele Erbium:YAG.

•Beneficiile microscopului în stomatologie: Evoluția tratamentelor microdentare a necesitat dezvoltarea acurateții câmpului vizual de operație, rezultând o diagnosticare mai rapidă și precisă. Există variante diverse ce se pretează tuturor nevoilor cadrelor medicale, de la lupe simple la sisteme microscopice profesioanle. Această prezentare are ca scop demonstrarea utilității microscopului în stomatologie, în termeni de precizie, acuratețe și grad redus al disconfortului pacientului.

•Workflow-ul digital: Prezentarea întregulului proces digital, de la colectarea de imagini intraorale și modelarea elementelor în sistem CAD, la construcția și procesul de cimentare a acestora cu sisteme adezive moderne. Prezentarea tehnicilor moderne de gestionare a workflow-ului digital. Folosirea echipamentelor moderne permite obținerea unor rezultate precise și cu o estetică ce se încadrează în cele mai riguroase standarde impuse.


Program “Digital Technologies in Dentistry Today” 


•09:30 - 10:00 Înregistrarea participanţilor
•10:00 - 11:00 Noțiuni fizice despre laser, Clasificări, Beneficii, Siguranța utilizării laserului – Speaker: Ing. Vlad Chihaia
•11:00 - 12:00 Beneficiile microscopului în stomatologie – Speaker: Ing. Vlad Chihaia
•12:00 - 13:00 Cum alegem un scaner intraoral: terminologie, proceduri, buget? – Speaker: Camelia Moldovan
•13:00 - 15:00 Sesiune hands on cu laserul diodă Doctor Smile Wiser, Sesiune hands-on cu scanerul intraoral 3Disc Heron IOS



Înscriere:

Camelia Moldovan
Tel: 0720004072
cursuri@htp.ro
camelia.moldovan@htp.ro


Acces Gratuit

Locuri limitate: 30
Adresa: Universitatea Dimitrie Cantemir Târgu Mureș, Facultatea de Medicină, Str. Bodoni Sandor, nr.3-5