Chat with us, powered by LiveChat

HTP Medical impreuna cu Universitatea din Genova organizeaza cursul

Fellowship in laser dentistry, editia a III-a, 2021

 
 

Fellowship in laser dentistry este un program internaţional de studiu şi examinare prin educaţie continuă în utilizarea laserelor stomatologice, ca o soluţie complementară la procedurile clinice chirurgicale şi de medicină dentară generală. Cursul certificat furnizează medicului stomatolog informaţii la un nivel de competenţă ridicat, astfel încât să poată utiliza laserele dentare ca specialist experimentat.

 
 

Cursul este conceput pentru a oferi cunoştiinţe bazate pe dovezi în utilizarea laserului în stomatologie şi pentru a rafina abilităţile practice medicale. Accentul se pune pe integrarea acestui curs în practica stomatologică pentru fiecare participant şi pe obţinerea beneficiului clinic maxim din utilizare laserului în tratamentul stomatologic.

 
 

Elementele furnizate pe durata cursului sunt cunoştinţe teoretice didactice urmate de aplicaţii clinice practice în utilizarea laserului în toate procedurile legate de medicină şi chirurgie dentară.

 
 

Parcurgerea cu succes a cursului, certificată în urma examinării finale, este recunoscută prin prezentarea unui certificat de participare şi absolvire şi conferă accederea către cursul de Master of Science (MSc) în stomatologia laser, din cadrul Universităţii din Genova, Italia.

 
 

Cursul este compus din patru module de câte două zile fiecare şi cuprinde: aspecte teoretice, hands-on, workshop-uri, prezentări de cazuri clinice. Subiectele prezentate sunt preluate din programul de învăţământ al utilizării laserului în stomatologie, al Universităţii din Genova.

 
 

Echipa de predare pentru cursul Fellowship in laser dentistry

 
 

Membri ai Facultăţii de Medicină, Universitatea din Genova şi specialişti internaţionali acreditaţi în stomatologia cu laser.

 
 

Profesor Stefano Benedicenti, Italia, Universita degli Studi di Genova 

Profesor asociat în Restaurare Dentară și Endodonție la Universitatea din Genova, Italia și Decan al departamentului laser al acestei universități. Președinte al cursului european de masterat Lasere stomatologice este și membru fondator al Academiei Internaționale de Înaltă Tehnologie (IAHT). Profesorul Benedicenti este autor și co-autor a trei cărți în domeniul laserelor stomatologice și a peste 80 publicații în reviste naționale și internaționale.

 
 

Prof a.c Francesco Maria Manconi 

A absolvit Stomatologia în Genova - Italia (Prof. S. Benedicenti), cu o cercetare experimentală despre   efectele Er: YAG Laser asupra ţesutului dentar dur. Profesor în Genova - Italia, MASTER in Laser Dentistry. A susţinut numeroase congrese la nivel in ternaţional despre utilizarea laserului în stomatologie. Practică avansată referitoare la aplicarea diferitelor lungimi de undă laser în stomatologie. Membru al principalului sindicat dentar (ANDI) din Italia. Practică privată în Genova, Italia.

 
 

Prof a.c Hoda El Hallal

In anul 1993 termina Facultatea de Stomatologie, in cadrul Universitatii Saint Joseph din Beirut, iar in 2006 obtine diploma in Biologie Orala de la Universitatea Libaneza, completand apoi cursul Fellowship in Laser Dentistry in 2012. In 2014 obtine un master in Stomatologia Laser la Universitatea din Genova, unde acum preda in cadrul departamentului de Stiinta Chirurgicala si Diagnostice Integrate. Este un speaker recunoscut international in domeniul aplicatiilor laserelor in stomatologie.

    

Prof a.c Bilel Maraoui

În 2007 termină cursurile Facultății de Stomatologie din Monastir, Tunisia și practică la propriul cabinet din Hammamet. Publică numeroase articole în jurnalul „Laser in Medical Science”. Finalizează mai multe programe de Master în Stomatologia laser din Genova, Italia și Paris VII, Franța. Profesor A.C. al Universității din Genova, Italia, în departamentul Laser center, surgical and diagnostics sciences, speaker internațional, Key opinion leader în domeniile Stomatologiei Laser și Implantologiei, Parodontologiei.

   

Program Fellowship in laser dentistry, editia a III-a

 
 

Modulul 1: 4-5 Iunie 2021 - Prof. Hoda El Hallal Rezkallah

Introducere în fizica sistemelor laser. Aspecte istorice ale dezvoltării laserelor. Moduri de emisie. Interacţiunea laserului cu ţesuturile. Siguranţa utilizării laserului.
Structura cazului clinic.
Aplicaţiille laserului în stomatologia restaurativă.
Aplicațiile laserului în estetica dentară.
Hands On

 
 

Modulul 2: 6-7 August 2021 - Prof. Bilel Maraoui

Utilizarea laserului în managementul ţesutului oral dur (chirurgia laser).
Aplicațiile laserului în Parodontologie: aplicaţii chirurgicale şi non-chirurgicale.
Aplicațiile laserului în Implantologie: peri-implantite și mucozita.
Hands On

 
 

Modulul 3: 1-2 Octombrie 2021 - Prof. Francesco Maria Manconi

Utilizarea laserului în Endodonţie.
Utilizarea laserului în protezele fixe.
Chirurgia laser (țesuturi moi și patologie orală).
Lungimi de undă diferite pentru rezultate clinice diferite.
Hands On

 
 

Modulul 4: 5-6 Noiembrie 2021 - Prof. Stefano Benedicenti, Prof. Francesco Maria Manconi

Terapia laser. Biostimulare. Analgezie laser. Cercetare si practica.
Integrarea laserului în practica stomatologică.
MCQ EXAM (examen Multiple Choice Questions)
Prezentarea unor cazuri Clinice reprezentative
Ceremonie de închidere

 
 

Contribuţie de participare: 4800 eur TVA incl.

Cursul se va ţine în limba engleză.

Persoană de contact: Vlad Chihaia Tel: +40 726 107 300

E-mail: [email protected]