Chat with us, powered by LiveChat

Conferința “Future Technologies in Dentistry Today” 

27-28 martie, JW Marriott, Bucuresti

HTP Medical vă invită la prima ediție a Conferinței “Future Technologies in Dentistry Today”. Cele două zile sunt dedicate prezentărilor de inovații cu aplicații concrete în domeniul stomatologiei, de cazuri clinice ale leaderilor de opinie și sesiuni de hands-on alături de practicieni cu experiență. Conferința “Future Technologies in Dentistry Today” este o oportunitate de a te informa despre ultimele decoperiri din domeniul sedării conştiente, laserelor dentare, utilizării microscopului şi stomatologiei digitale - scanarea intraorală, printarea 3D.

Abstract Conferinta “Future Technologies in Dentistry Today” 

•Sedarea conștientă în stomatologie Prezentarea și explicarea tuturor aspectelor importante ale sedării cu oxid de azot: durerea și frica pacientului față de procedurile stomatologice, scurt istoric al oxidului de azot, caracteristicile și efectele inhalosedării, aplicabilitate, indicații și contraindicații medicale, aspecte legale ale sedării conștiente.

•Laserul în stomatologie Terapia cu laser se regăsește din ce în ce mai des în practica dentară de zi cu zi. Tehnologia laser este într-o continuă dezvoltare, fiind foarte fiabilă în combinație cu metode tradiționale, oferind beneficii vizibile pentru numeroase tratamente. Această prezentare are ca scop asigurarea unei baze de informații teoretice din domeniul laserelor, ilustrând principiile de funcționare cu exemple curente de cazuri clinice, atât pentru laserele Diodă cât și cele Erbium:YAG.

•Microscopul în stomatologie Evoluția tratamentelor microdentare a necesitat dezvoltarea acurateții câmpului vizual de operație, rezultând o diagnosticare mai rapidă și precisă. Există variante diverse ce se pretează tuturor nevoilor cadrelor medicale, de la lupe simple la sisteme microscopice profesioanle. Această prezentare are ca scop demonstrarea utilității microscopului în stomatologie, în termeni de precizie, acuratețe și grad redus al disconfortului pacientului.

•Workflow-ul digital Prezentarea întregulului proces digital, de la colectarea de imagini intraorale și modelarea elementelor în sistem CAD, la construcția și procesul de cimentare a acestora cu sisteme adezive moderne. Prezentarea tehnicilor moderne de gestionare a workflow-ului digital. Folosirea echipamentelor moderne permite obținerea unor rezultate precise și cu o estetică ce se încadrează în cele mai riguroase standarde impuse.

Program Conferinta “Future Technologies in Dentistry Today” 

27 MARTIE

•09:00 - 09:30 Înregistrarea participanţilor
•09:30 - 11:00 Laserul în stomatologie, Prof. A.C. Francesco Maria Manconi
•11:00 - 11:15 Pauză de cafea
•11:15 - 12:45 Microscopul în stomatologie, Prof. A.C. Marco Bonelli Bassano
•12:45 - 13:45 Prânz
•13:45 - 15:15 Sedarea conştientă, Prof. Dr. Alexandru Bucur
•15:15 - 15:30 Pauză de cafea
•15:30 - 17:30 Sesiune hands on cu laserul diodă Doctor Smile Wiser şi sistemul de sedare conştientă Baldus Touch

28 MARTIE

•09:30 - 11:00 Scanarea intraorală, Prof. A.C. Giorgio Tonoli
•11:00 - 11:15 Pauză de cafea
•11:15 - 12:45 Printarea 3D, Prof. A.C. Gianpaolo Barbera
•12:45 - 13:45 Prânz
•13:45 - 15:15 Utilizarea CAD CAM, Prof. A.C. Gianpaolo Barbera
•15:15 - 15:30 Pauză de cafea
•15:30 - 17:30 Sesiune hands on cu scanerul intraoral 3Disc Heron IOS

Speakeri Conferinta “Future Technologies in Dentistry Today” 

•Prof. Dr. Alexandru Bucur: Sedarea conştientă

Membru al Academiei de Științe Medicale din România, Șeful Clinicii de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială a UMF ”Carol Davila” București, cu peste 37 de ani de experiență în cadrul chirurgiei OMF, având printre priorități în domeniu: inserarea primei proteze de condil articular-articulată (tip Stryker) din Europa de Est pentru refacerea articulației temporo-mandibulare (2005), introducerea în practică a sialendoscopiei și litotriției extracorporeale în tratamentul minim invaziv al sindromului obstructiv salivar, introducerea plastiei de tip SMAS pentru refacerea defectelor post-parotidectomie, introducerea algoritmului de evidare cervicală (radicală, radicală modificată tip I,II,III, selectivă – supraomohioidiană), realizarea primelor intervenții de osteotomie bimaxilare în tratamentul anomaliilor dento-maxilare severe. Preocupări în domeniul inhalosedării, fiind coordonator național al programului de pregătire pentru atestate de studii complementare (competență) în inhalosedare cu amestec de oxigen și protoxid de azot în stomatologie. Decan al Facultății de Medicină dentară (2012-2016) și Membru al Senatului UMF ”Carol Davila”. Vicepreședinte al Colegiului Medicilor Stomatologi din România și vicepreședinte al Colegiului Medicilor Stomatologi din București.

•Prof. A. C. Francesco Maria Manconi: Laserul în stomatologie
A absolvit Stomatologia în Genova - Italia (Prof. S. Benedicenti), cu o cercetare experimentală despre efectele Er: YAG Laser asupra ţesutului dentar dur. Profesor în Genova - Italia, MASTER in Laser Dentistry. A susţinut numeroase congrese la nivel internaţional despre utilizarea laserului în stomatologie. Practică avansată referitoare la aplicarea diferitelor lungimi de undă laser în stomatologie. Membru al principalului sindicat dentar (ANDI) din Italia. Practică privată în Genova, Italia.

•Prof. A. C. Marco Bonelli Bassano: Microscopul în stomatologie
În 2000-2006 preda la Universitatea din New Jersey, în cadrul Facultății de Medicină Dentară, un curs numit “Tehnici avansate și aspecte biologice în implantologie”. Din 2007 începe să predea în cadrul Universității din Genova, iar în 2010 dobândește titlul de Profesor A. C. sub îndrumarea lui Stefano Benedicenti. Este președinte și membru fondator al G.I.R. (Group of Implant Research) în 2005 – 2008, un membru activ al Societății Endodontice din Italia (S.I.E) și membru fondator al Academiei de Stomatologie Cosmetică din Italia (dell'A.I.O.M.). Este co-autor al Atlasului de Microscopică Dentară, RC Libri, Milano.

•Prof. A.C. Giorgio Tonoli: Workflow-ul digital, Scanarea intraorală
Absolvent al Universității din Genova în anul 2003, la secția Stomatologie și Protetică Dentară, având de asemenea și o diplomă în osteopatie. Este lector al cursului anual “Utilizarea Luminii Laserelor în Zona Cranio-Facială” sub tutela profesorului Alberico Benedicenti din 2003. Este profesor A. C. în cadrul Universității din Genova din 2005, fiind membru al Departamentului Central de Terapie cu Laser și Chirurgie.

•Prof. A.C Gianpaolo Barbera: Workflow-ul digital, Printarea 3D
Tehnician dentar încă din 1986. Se axează pe domeniul CAD-CAM din 2005, producând piese din zirconiu și titan, fiind consultant tehnic pentru Delcam Ltd. și Zhermack SpA. Din 2017 devine cadru didactic al Facultății din Genova, colaborând cu Prof. Stefano Benedicenti pe partea de Protetică Dentară. Ține cursuri despre noile tehnologii de realizare a protezelor (CAD-CAM, 3D, ceramică), având ani de experiență în dezvoltarea materialelor, echipamentelor și sowftware-ului dedicat stomatologiei.

Preţ: 390 EUR TVA inclus

Conferinţa se va ţine în limba engleză. Participanţii vor beneficia, la cerere, de traducere în limba română.

Adresa: Hotel JW Mariott, Calea 13 Septembrie 90, Bucureşti

Persoană de Contact: Raluca Enescu

Tel: 0723 237 060

E-mail: [email protected]

Conferinta Future Technologies Today

Conferinta Future Technologies Today
Conferinta Future Technologies Today

Conferinta Future Technologies Today



Conferinta Future Technologies Today



Conferinta Future Technologies Today
Conferinta Future Technologies Today